jump to navigation

Link Borsası Batacak Temmuz 9, 2008

Posted by splitmerge in Konu Dışı.
Tags: , , ,
trackback

Birçok webmaster link satarak kazanç elde ediyor. Veya link değişimi yaparak backlink kazanıyor ve pr değerini yükseltmeye çalışıyor. Ancak google bu konuda son sözü söyledi . İndexlemelerinin daha kaliteli olabilmesi için pr ye etki eden faktörlere engel getirdi. Dolayısıyla link satışı olayı bitti. ,

PR faktörünü korumak adına google böyle bir şey yaptı tahminimce. Özellikle de pr olayı kalkıyor haberleri ortaya çıkınca google buna gereksinim duydu. Böylece webmasterlerin gelir kaynağı , seocuların temel ihtiyacı olan link borsası olayı bitiyor.

Bu uygulamanın bir iyi bir kötü yanı var tabi ki. Bu sayede backlink ve pr önemi artacak. Üzücü olan yanı ise borsa battı 🙂

Peki google yakalarsa ne olur , ne yapmam gerekiyor ?  Google yaramazlık yaparken sizi yakalamışsa eğer bilin ki pr değeriniz düşmüş , aramalardan çıkarılmış olacaksınız. Buna bağlı olarak hit ve indexlerde de sorun yaşanabilir. Bunun için önleminizi şimdiden alınız. Eğer aksi bir durum söz konusu ise burayı inceleyin.( http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35843 )

Özetlemek gerekirse backlink konusunda yeni bir devrin başladığını söyleyebiliriz. Bundan sonrası nasıl olacağı merak konusu. Tahmnimce yazı başı veya konu başı backlink kasılacak herhalde. Ya da herhangi bir kelime için backlink satışı / alımı yapılacak. Bir an önce bir yolunu bulun derim .

Kolay gelsin …

Yorumlar»

No comments yet — be the first.

Yorum bırakın